Khola

De khola, ook wel bekend als khola, is een grote, ovale groente met een grijze tot groene huid en wit vruchtvlees. Deze veelzijdige groente wordt gewaardeerd vanwege zijn milde smaak en wordt vaak gebruikt in de Indiase keuken voor diverse culinaire toepassingen.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

De khola wordt in India geteeld als een zomer- en herfstgewas. Het gedijt goed in warme klimaten en heeft veel ruimte nodig om te groeien, vaak in landelijke gebieden.

Voedingswaarden

Deze groente is rijk aan water, vezels, vitamine C en B-vitaminen. Het heeft een laag caloriegehalte en wordt soms gebruikt in diëten vanwege de hydraterende eigenschappen.

Gebruik

De khola wordt gebruikt in soepen, stoofschotels, curry’s en zoete gerechten zoals snoepjes. Het wordt ook verwerkt tot sap of toegevoegd aan lassi, een Indiase yoghurtdrank.

Wist je dat…

In sommige culturen wordt de wintermeloen traditioneel gebruikt als natuurlijke koeling. Het wordt uitgehold en gevuld met water, waarna het water verdampt en voor verkoeling zorgt, vooral in warme klimaten.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!