Tuvar

Tuvar bonen, ook bekend als ”duivenerwt”, zijn een veelgebruikte peulvrucht in de Indiase keuken. Deze kleine, ronde bonen hebben een zachte smaak en zijn een belangrijk ingrediënt in veel gerechten.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Tuvar bonen worden geteeld in warme klimaten en gedijen goed in goed doorlatende grond. Ze groeien in lange struiken en worden geoogst wanneer de peulen rijp zijn.

Voedingswaarden

Tuvar bonen zijn een goede bron van eiwitten, vezels en verschillende voedingsstoffen zoals vitamine A en B-vitaminen.

Gebruik

Tuvar bonen worden vaak gebruikt om dal te maken, een traditioneel Indiaas gerecht. Ze worden ook toegevoegd aan curry’s, stoofschotels en soepen.

Wist je dat…

In sommige Indiase culturen worden de bladeren van de tuvar plant ook gebruikt in gerechten, zoals “patra” – een gerecht gemaakt van gestoomde bladeren met een vulling van kruiden en specerijen.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!