Turiya

Turiya, ook wel bekend als angled luffa of Chinese okra, is een langwerpige groente met geribbelde buitenkant en sappig, zacht vruchtvlees. Het wordt vaak gebruikt in de Indiase keuken vanwege zijn unieke textuur en smaak.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Turiya wordt geteeld in verschillende regio’s van India en gedijt goed in warme klimaten. Het wordt vaak verbouwd in huistuinen en op kleine boerderijen.

Voedingswaarden

Turiya is een goede bron van vezels en bevat ook vitamine C, vitamine A en mineralen zoals calcium en ijzer. Het heeft een laag caloriegehalte en kan bijdragen aan een gezond dieet.

Gebruik

Turiya wordt vaak gebruikt in curry’s, roerbakgerechten en stoofschotels. Het heeft een zachte textuur en neemt gemakkelijk smaken op.

Wist je dat…

Omdat turiya een milde smaak heeft en de neiging heeft om de smaken van kruiden en specerijen te absorberen, wordt het vaak gebruikt als een veelzijdig ingrediënt in verschillende Indiase gerechten.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!