Tofu

Tofu, ook wel bekend als tahoe, is een veelzijdig en voedzaam plantaardig eiwit gemaakt van gestremde sojamelk. Het heeft een neutrale smaak en absorbeert goed andere smaken, waardoor het een populaire keuze is in verschillende keukens en gerechten.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Tofu wordt gemaakt door sojamelk te coaguleren en de gevormde wrongel te persen tot een stevige kaasachtige textuur. De sojabonen die worden gebruikt voor tofu worden geteeld en geoogst in verschillende delen van de wereld.

Voedingswaarden

Tofu is rijk aan plantaardige eiwitten, laag in verzadigde vetten en een goede bron van ijzer, calcium en andere mineralen. Het bevat ook isoflavonen, verbindingen die gunstig kunnen zijn voor de gezondheid.

Gebruik

Tofu wordt gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten, zoals roerbakgerechten, soepen, stoofschotels en salades. Het kan worden gebakken, gegrild, gekookt of zelfs rauw gegeten worden.

Wist je dat…

Tofu heeft een lange geschiedenis en wordt al eeuwenlang in de Aziatische keuken gebruikt. Het kan zowel in hartige als zoete gerechten worden verwerkt en is een populaire keuze voor vegetariërs en veganisten als vleesvervanger.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!