Tamarinde

Tamarinde is een tropische vrucht met een zoete en lichtzure smaak. De vrucht groeit aan de Tamarindeboom (Tamarindus indica) en wordt veel gebruikt in verschillende keukens vanwege zijn unieke smaakprofiel.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Tamarinde wordt voornamelijk verbouwd in tropische en subtropische regio’s. De tamarindeboom gedijt goed in goed doorlatende grond en warme, zonnige omstandigheden.

Voedingswaarden

Deze vrucht zit boordevol voedingsstoffen, waaronder vitamine C, vezels, kalium en magnesium. Het wordt soms gebruikt als een natuurlijke remedie voor verschillende gezondheidsproblemen.

Gebruik

Tamarinde wordt vaak gebruikt in zoete en hartige gerechten. Het wordt gebruikt als smaakmaker in sauzen, chutneys, snoepjes en drankjes.

Wist je dat…

Naast zijn culinaire toepassingen heeft tamarinde ook culturele en medicinale betekenis. Het wordt in sommige culturen gebruikt bij religieuze ceremonies en staat bekend om zijn vermeende gezondheidsvoordelen, waaronder spijsverteringsondersteuning en het verminderen van koorts.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!