Sugar Snaps

Sugar snaps, ook wel suikererwten genoemd, zijn knapperige en zoete peulvruchten die zowel de eetbare peul als de erwt bevatten. Ze worden vaak rauw gegeten vanwege hun frisse smaak en worden ook veel gebruikt in diverse gerechten.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Sugar snaps groeien als klimplanten en worden vaak geteeld in gematigde klimaten. Ze hebben ondersteuning nodig om te groeien, zoals een trellis of gaas.

Voedingswaarden

Sugar snaps zijn een goede bron van voedingsvezels, vitamine C, vitamine K en plantaardige eiwitten. Ze dragen bij aan een gezond dieet en kunnen helpen bij het bevorderen van een goede spijsvertering.

Gebruik

Sugar snaps kunnen rauw worden gegeten als snack, toegevoegd aan salades voor een knapperige textuur, of kort gekookt, gestoomd of geroerbakt in diverse gerechten.

Wist je dat…

Sugar snaps werden oorspronkelijk ontwikkeld als een kruising tussen erwten en peulen, waardoor ze zowel zoet als knapperig zijn. Ze kunnen worden gegeten met de schil en de erwt erin, wat ze tot een handige en smakelijke groente maakt.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!