Sponskomkommer

De sponskomkommer, ook wel bekend als de galka, is een groente die veel wordt gebruikt in de Indiase keuken. Het heeft een geribbelde, sponsachtige buitenkant en een zachte, sappige binnenkant met een milde smaak.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

De sponskommer wordt geteeld in verschillende regio’s van India en gedijt goed in warme en vochtige klimaten. Het wordt vaak verbouwd in huistuinen en op kleine boerderijen.

Voedingswaarden

Sponskomkommer is rijk aan water en vezels, en bevat ook enkele essentiële vitamines en mineralen. Het heeft een laag caloriegehalte en kan een goede aanvulling zijn op een gezond dieet.

Gebruik

De sponskommer wordt vaak gebruikt in Aziatische en Indiase keukens, meestal in roerbakgerechten, soepen en curry’s. Het neemt gemakkelijk smaken op en voegt een knapperige textuur toe.

Wist je dat…

Naast culinair gebruik wordt de volwassen, uitgeharde sponge gourd ook gebruikt als natuurlijke spons en exfoliant in huidverzorging, wat bijdraagt aan zijn veelzijdigheid en duurzaamheid.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!