Sopropo

De sopropo, ook wel bekend als de Chinese bittermeloen, is een langwerpige, gerimpelde vrucht met een karakteristieke bittere smaak. Ondanks zijn bitterheid wordt het gewaardeerd vanwege zijn gezondheidsvoordelen en culinaire diversiteit.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

De sopropo wordt geteeld in warme klimaten en gedijt goed in vochtige omstandigheden. Het groeit als een wijnstok en heeft veel zonlicht en goed doorlatende grond nodig.

Voedingswaarden

Deze vrucht is een bron van vitamines en mineralen, zoals vitamine C, vitamine A en kalium. De bittere smaak wordt geassocieerd met bioactieve stoffen die gunstig kunnen zijn voor de gezondheid.

Gebruik

Sopropo wordt veel gebruikt in Aziatische en Caribische keukens, vaak in roerbakgerechten, curry’s en soepen. Het wordt ook soms gevuld of ingemaakt om de bitterheid te verminderen.

Wist je dat…

Naast zijn culinaire toepassingen wordt sopropo ook gebruikt in traditionele geneeskunde vanwege de vermeende gezondheidsvoordelen, waaronder het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!