Santol

Santol is een exotische vrucht met een unieke smaak en textuur. Het heeft een zoete, zure en licht bittere smaak, en wordt vaak rauw gegeten of verwerkt in verschillende gerechten en dranken.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Santol wordt geteeld in tropische klimaten, zoals Thailand. Het is een groenblijvende boom die grote, bolvormige vruchten produceert met een leerachtige schil.

Voedingswaarden

Santol bevat vezels, vitamine C en B-vitamines. De vrucht wordt vaak genoten vanwege zijn verfrissende smaak.

Gebruik

Santol wordt soms gegeten met zout of suiker, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Het wordt ook gebruikt in Thaise curry’s, salades en zoete gerechten.

Wist je dat…

Naast het vruchtvlees wordt ook de zure schil van Santol gebruikt om een verfrissende drank te maken. De schil wordt in suikerwater geweekt om een verkoelende en dorstlessende drank te creëren, vaak geserveerd met ijs.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!