Rode Wortel

De rode wortel, bekend als “Laal Gajar” in India, is een variant van de gewone wortel met een dieprode kleur en een zoete smaak. Deze wortelvariant is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook voedzaam en veelzijdig in de keuken.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Rode wortels worden verbouwd in verschillende delen van India en gedijen goed in goed doorlatende grond. Ze hebben een vergelijkbare teeltwijze als gewone wortels.

Voedingswaarden

Rode wortels zijn rijk aan carotenoïden, waaronder lycopeen, dat verantwoordelijk is voor hun rode kleur en bekend staat om zijn antioxidante eigenschappen.

Gebruik

Rode wortels kunnen worden gebruikt in rauwe vorm, geraspt in salades, of worden gekookt, gestoomd en toegevoegd aan diverse gerechten zoals curry’s, soepen en stoofschotels.

Wist je dat…

Het hoge gehalte aan lycopeen in Red Carrots kan bijdragen aan de gezondheid van de huid en bescherming bieden tegen bepaalde ziekten. Hun opvallende kleur maakt ze ook een populaire keuze voor decoratieve doeleinden en voedselpresentatie.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!