Rode Rawit

De rode rawit peper, ook bekend als de bird eye chili, is een kleine maar pittige peper. De rode rawitpeper is volledig gerijpt. Naarmate de peper rijpt van groen naar rood, vermindert de scherpte iets en wordt de smaak wat zoeter en zachter.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Deze peper wordt geteeld in warme klimaten en gedijt goed in landen in Zuidoost-Azië en Afrika. Hij groeit aan kleine struikachtige planten en vereist goed gedraineerde grond.

Voedingswaarden

Rode rawit pepers zijn rijk aan capsaïcine, wat verantwoordelijk is voor hun scherpe smaak en hitte. Ze bevatten ook vitamine C en andere antioxidanten.

Gebruik

De rode rawit peper wordt vaak gebruikt in pittige gerechten, zoals curry’s, roerbakgerechten, sauzen en soepen. Door de wat mildere smaak is de rode rawitpeper ook geschikt voor bijvoorbeeld salsa’s en marinades.

Wist je dat…

In sommige culturen wordt deze peper ook gewaardeerd om zijn veronderstelde medicinale eigenschappen, waaronder het stimuleren van de spijsvertering en het verlichten van pijn.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!