Rijpe Papaya

De rijpe Formosa papaya is een tropische vrucht met een langwerpige vorm en een zachte oranje tot gele schil. Het vruchtvlees is sappig, zoet en heeft een uitgesproken aroma, waardoor het een geliefde keuze is voor zowel verse consumptie als culinaire toepassingen.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

De Formosa papaya wordt geteeld in warme klimaten en gedijt goed in vruchtbare, goed doorlatende grond. De bomen dragen het hele jaar door vruchten en hebben veel zonlicht nodig.

Voedingswaarden

Deze papaya-variëteit is rijk aan vitamine C, vitamine A, en voedingsvezels. Het enzym papaïne in papaya staat bekend om zijn spijsverteringsvoordelen.

Gebruik

Het zoete, sappige vruchtvlees van rijpe Formosa papaya wordt vaak vers gegeten, toegevoegd aan fruitsalades, smoothies, en desserts. Het kan ook worden verwerkt in sauzen en hartige gerechten.

Wist je dat…

Naast culinaire toepassingen worden de zaden van de Formosa papaya soms gedroogd en gemalen om een peperachtige specerij te maken, die lokaal bekend staat als “paprika”.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!