Raw Jackfruit

Raw Jackfruit, bekend als “Kathal” in India, is een vrucht afkomstig van de jackfruitboom. Het wordt vaak gebruikt als vleesvervanger vanwege zijn vlezige textuur en neutrale smaak.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Deze variant van de jackfruit groeit in tropische gebieden van India en andere delen van Zuidoost-Azië. De vrucht wordt geoogst voordat hij rijp is, wanneer de textuur stevig is en het zetmeelgehalte hoger is.

Voedingswaarden

Raw Jackfruit is rijk aan vezels, vitamines (zoals vitamine C en B-complex), en mineralen zoals kalium en magnesium. Het bevat ook een redelijke hoeveelheid eiwitten.

Gebruik

Raw Jackfruit wordt vaak gebruikt om smaakvolle curry’s en stoofschotels te maken. Het absorbeert goed verschillende smaken en kruiden. Het wordt ook gebruikt als vulling voor samosa’s en broodjes.

Wist je dat…

De unieke vezelige en vlezige textuur van de rauwe jackfruit wordt vaak vergeleken met bepaalde soorten vlees, zoals pulled pork. Hiermee is het een erg populaire keuze voor vegetarische en veganistische gerechten.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!