Pompoen Groen

De groene pompoen is een veelzijdige en voedzame groente die vaak wordt gebruikt in de Indiase keuken. De grote ronde pompoen met een dikke groene schil heeft zacht, vezelig vruchtvlees dat zich goed leent voor verschillende bereidingswijzen.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Groene pompoenen worden in India geteeld in verschillende regio’s en zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Ze gedijen goed in warme klimaten en hebben voldoende zonlicht nodig.

Voedingswaarden

Groene pompoenen zijn rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine C, vezels en kalium. Ze dragen bij aan een gezond immuunsysteem en bevorderen de spijsvertering.

Gebruik

Groene pompoenen worden gebruikt in curry’s, soepen, stoofschotels en bijgerechten. Ze kunnen ook worden geroosterd, gestoomd of gebakken.

Wist je dat…

Naast hun culinaire toepassingen, worden groene pompoenen vaak gebruikt om decoratieve stukken te maken tijdens festivals en speciale gelegenheden in India.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!