Physalis

De physalis, ook wel de goudbes genoemd, is een kleine exotische vrucht met een lichtoranje, papierachtige omhulsel en zoet, sappig vruchtvlees. De smaak varieert van zoet tot lichtzuur, met tonen van ananas en tomaat.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Physalis wordt geteeld in verschillende delen van de wereld, waaronder Zuid-Amerika en Afrika. Het gedijt goed in zonnige omstandigheden en heeft ondersteuning nodig om te groeien.

Voedingswaarden

Deze vrucht is een goede bron van vitamine C, vitamine A en antioxidanten. Het bevat ook voedingsvezels en mineralen zoals ijzer en fosfor.

Gebruik

Physalis wordt vaak vers gegeten, als tussendoortje of toegevoegd aan fruitsalades en desserts. Het kan ook worden verwerkt in jams en sauzen.

Wist je dat…

Het lantaarntje-achtige omhulsel van de physalis is eetbaar en wordt soms gebruikt als decoratie in de culinaire wereld. De vrucht staat bekend om zijn unieke uiterlijk en wordt gewaardeerd om zijn veelzijdigheid in zowel zoete als hartige gerechten.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!