Parwal

Parwal is een groente die vaak wordt gebruikt in de Indiase keuken vanwege zijn delicate smaak en veelzijdigheid. De groente heeft een langwerpige vorm met spitse uiteinden en een groene of lichtgele schil.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Parwal wordt geteeld in verschillende delen van India, vooral tijdens het zomer- en regenseizoen. Het groeit goed in warme en vochtige omstandigheden.

Voedingswaarden

Parwal is laag in calorieën en bevat voedingsstoffen zoals vezels, vitamine C en ijzer. Het is een goede bron van antioxidanten.

Gebruik

Parwal wordt vaak gebruikt in curry’s, stoofschotels en frituurgerechten. Het heeft en milde smaak en neemt goed de smaken van kruiden en specerijen op.

Wist je dat…

Parwal wordt soms ook wel “groene aardappel” genoemd vanwege de vergelijkbare textuur na het koken. Het is geliefd in de Indiase keuken vanwege de mogelijkheid om verschillende smaken aan te nemen en toe te voegen aan gerechten.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!