Paneer

Paneer is een populaire en veelzijdige kaas die veel wordt gebruikt in de Indiase keuken. Het wordt gemaakt door melk te verwarmen, zuur toe te voegen en de gevormde wrongel te persen en te snijden. Hierdoor ontstaat een stevige, witte kaas met een milde smaak en een zachte textuur.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Paneer wordt gemaakt van koemelk of geitenmelk door coagulatie en persing van de wrongel.

Voedingswaarden

Paneer is een goede bron van eiwitten en calcium. Het bevat ook vitamine B12 en fosfor, wat belangrijk is voor de gezondheid van botten en tanden.

Gebruik

Paneer wordt vaak gebruikt in de Indiase keuken en is een essentieel ingrediënt in gerechten zoals paneer tikka, paneer curry en saag paneer. Het kan worden gebakken, gegrild, gekookt of rauw gegeten.

Wist je dat…

Paneer heeft de eigenschap om smaken goed op te nemen, waardoor het een uitstekende keuze is voor kruidige en smaakvolle gerechten. Het behoudt zijn vorm en textuur bij verhitting, waardoor het een geweldig alternatief is voor vlees in vegetarische gerechten.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!