Pepino Paars

De paarse pepino is een unieke en exotische vrucht met een langwerpige vorm en een paarse tot paarsbruine schil. Het vruchtvlees is sappig, zoet en licht aromatisch, en heeft een verfrissende textuur vergelijkbaar met komkommer.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

De pepino wordt geteeld in warme klimaten, zoals die van Colombia. De plant gedijt goed in vruchtbare, goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig.

Voedingswaarden

Deze vrucht is een goede bron van vitamine C, voedingsvezels en antioxidanten. Het bevat ook vitamine A en mineralen zoals kalium.

Gebruik

De paarse pepino wordt vaak rauw gegeten, zoals een komkommer, als verfrissende snack of in salades. Het kan ook worden verwerkt tot sappen en smoothies.

Wist je dat…

De paarse pepino wordt vaak de pepino meloen genoemd. Ondanks deze bijnaam is de pepino eigenlijk geen echte meloen. Het behoort tot de nachtschadefamilie en is nauwer verwant aan tomaten, aubergines en aardappelen.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!