Okra

Okra, ook bekend als de lady finger, is een groente met langwerpige, geribbelde vruchten die vaak worden gebruikt in de Indiase keuken vanwege hun unieke textuur en smaak. De vruchten zijn sappig van binnen en hebben kleine zaden.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Okra wordt geteeld in warme klimaten en gedijt goed in India. Het is een populaire groente in de Indiase keuken en wordt vaak in eigen tuinen verbouwd.

Voedingswaarden

Okra is laag in calorieën en rijk aan voedingsvezels, vitamine C en vitamine K. Het bevat ook mineralen zoals kalium en magnesium.

Gebruik

Okra wordt vaak gebruikt in curry’s, stoofschotels en soepen. Het kan worden gebakken, gestoofd of gevuld en is geliefd om zijn slijmerige textuur die dikte aan gerechten kan geven.

Wist je dat…

Naast culinaire toepassingen worden okra’s ook gewaardeerd vanwege hun potentiële gezondheidsvoordelen, waaronder het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het bevorderen van een gezonde spijsvertering.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!