Okra Clemson

De Okra Clemson, een variëteit van de okraplant, staat bekend om zijn lange, slanke peulen en wordt vaak gebruikt in de keuken vanwege de veelzijdigheid en smaak.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

De Okra Clemson gedijt goed in warme klimaten en wordt vaak geteeld in tuinen en moestuinen. De plant produceert lange, groene peulen die regelmatig moeten worden geoogst.

Voedingswaarden

Okra is een goede bron van voedingsvezels, vitamine C en mineralen zoals magnesium en kalium. Het kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering en hartgezondheid.

Gebruik

De Okra Clemson wordt veel gebruikt in verschillende gerechten over de hele wereld. Het wordt vaak toegevoegd aan stoofschotels, soepen en curry’s vanwege de karakteristieke slijmerige textuur die helpt bij het verdikken van sauzen.

Wist je dat…

Naast culinair gebruik wordt okra ook gewaardeerd om zijn mogelijke medicinale eigenschappen, zoals ontstekingsremmende en bloedsuikerverlagende effecten. Het is een belangrijk ingrediënt in gerechten zoals gumbo, populair in de zuidelijke keuken van de Verenigde Staten.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!