Stock photo: Photography by Exotic Roots

“Met onze verpakkingslijn willen we consumenten in aanraking brengen met exoten die ze nooit kopen”

Tholen – In Corona-tijd een eigen zaak beginnen in de exotenimport klinkt als een uitdaging. Toch biedt het volgens Tim Struckman van Exotic Roots juist in deze tijd als start-up ook kansen om in deze tijd te starten. 23 september vorig jaar kwam de eerste zending binnen en het jonge bedrijf ontwikkelt zich snel. Komende maand betrekt Exotic Roots een nieuw pand in Nieuwerkerk aan den IJssel met eigen koelopslag.”

Exotic Roots biedt exotische groenten en fruit aan, waarbij het samenwerkt met telers en partners, hoofdzakelijk vanuit Afrika en India. “Momenteel behoren okra, maar ook haricot verts, peulen, sugar snaps en baby-mais tot het hoofdassortiment. Deze week krijgen we ook Indiase Badami-, Alphonso- en Kesar-mango’s binnen, die we beschikbaar hebben tot eind juni”, vertelt Tim. “Aanvullend bieden we een breed assortiment aan met specialiteiten van Nederlandse bodem.”

Het bedrijf levert voornamelijk aan (horeca)groothandels, supermarkten en zelfstandige toko’s. “De meeste klanten zitten in Nederland, maar we hebben ook klanten in Ierland, Scandinavië en Duitsland”, vertelt de importeur. Het onderscheid wil hij maken op basis van service en persoonlijk contact. “Ik spreek mijn klanten dagelijks en kan zo snel schakelen. “Als klanten op donderdag of vrijdag een order doorgeven, wordt die op zaterdag in India gereedgemaakt en gaat de zending op zondag het vliegtuig in en wordt dit maandag uitgeleverd.”

“De luchtvrachtcapaciteit was de afgelopen maanden wel een uitdaging. De beschikbaarheid is nog altijd schaars en de prijzen zijn enorm hoog. Dat heeft forse impact op de inkoopprijs”, vertelt Tim. “Zo zijn biologische exoten momenteel heel erg schaars. Voor ons is bio op termijn wel een belangrijk speerpunt. Daar gaan we onder meer biologisch afbreekbare verpakkingen voor ontwikkelen.”

Met het eigen merk ‘Taste it’ hoopt Exotic Roots verdere bekendheid met de exoten in het Europese supermarkt schap te realiseren. “Eind deze maand introduceren we een nieuwe verpakkingslijn. Onze doelstelling is dat consumenten met exoten in aanraking komen die ze anders nooit kopen. We zijn nu nog klein in omvang, maar onze ambities zijn groot. Over vijf jaar willen we marktleider zijn in de verpakte exoten die we voeren!”

Voor meer informatie:
Tim Struckman
Exotic Roots B.V.
Röntgenlaan 11
2719 DX Zoetermeer
Direct : +31 79 3302 116
Mobile : +31 6 20 150 148
Tim@exoticroots.nl
www.exoticroots.nl

Publicatiedatum: vr 5 mrt 2021
Auteur: Izak Heijboer
© AGF.nl

Meer informatie over onze producten?