Mangoblad

Mango bladeren zijn de bladeren van de mango boom en worden vaak gebruikt in de Indiase keuken en traditionele geneeskunde vanwege hun aromatische geur en gezondheidsvoordelen. De bladeren hebben een subtiele smaak en worden vaak gedroogd en vermalen tot poeder.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Mango bladeren komen van de mango boom, een wijdverspreide fruitboom in India. De bladeren worden meestal geoogst van gezonde bomen en kunnen vers of gedroogd worden gebruikt.

Voedingswaarden

Hoewel ze niet significant voedingsrijk zijn, bevatten mango bladeren enkele bioactieve stoffen die gezondheidsvoordelen kunnen bieden, waaronder antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen.

Gebruik

Mango bladeren worden vaak gebruikt om een heerlijk aroma toe te voegen aan gerechten zoals rijst, curry’s en stoofschotels. Ze kunnen ook worden gebruikt als verpakking voor gestoomde snacks.

Wist je dat…

In sommige regio’s worden mango bladeren traditioneel gebruikt in huishoudens om de lucht te zuiveren, muggen af te weren en als decoratie tijdens festivals.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!