Lotuswortel

Lotuswortel is een knolgewas dat groeit onder waterplanten van de lotusfamilie. Deze knol heeft een opvallende, ronde vorm met gaten erin en een lichtbruine huid. Het vruchtvlees is knapperig en heeft een milde, zoete smaak.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Lotuswortel groeit in modderige en ondiepe wateren van meren en vijvers. De knollen worden geoogst voor consumptie en hebben historisch en symbolisch belang in Aziatische culturen.

Voedingswaarden

Lotuswortel is rijk aan voedingsvezels, vitamine C en B-vitaminen. Het is caloriearm en biedt een gezonde toevoeging aan maaltijden.

Gebruik

Lotuswortel wordt vaak in de Aziatische keuken gebruikt in gerechten zoals soepen, roerbakgerechten en salades. Het knapperige textuur voegt een interessante dimensie toe aan maaltijden.

Wist je dat…

In sommige culturen wordt lotuswortel gezien als een symbool van zuiverheid, welvaart en spirituele groei vanwege zijn vermogen om te groeien in modderig water en toch prachtige bloemen voort te brengen.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!