Limoen

De limoen is een kleine, ronde citrusvrucht met een heldere groene schil en sappig, zuur vruchtvlees. Het voegt een verfrissende smaak en aroma toe aan verschillende gerechten en dranken.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Limoenbomen gedijen in warme, subtropische klimaten. Ze hebben goed doorlatende grond nodig en worden vaak gekweekt in landen rond de evenaar, zoals Mexico, Brazilië en Thailand.

Voedingswaarden

De limoen is rijk aan vitamine C, een krachtige antioxidant die het immuunsysteem ondersteunt. Verder bevat de limoen ook vezels, vitamine B6 en verschillende mineralen.

Gebruik

Limoenen worden veel gebruikt als smaakmaker in hartige en zoete gerechten, zoals guacamole, ceviche, salades, cocktails en desserts. Het sap en de schil worden vaak gebruikt om smaak toe te voegen.

Wist je dat…

Zeelieden in de 18e eeuw ontdekten dat het eten van limoenen scheurbuik kon helpen voorkomen vanwege het hoge vitamine C-gehalte. Dit leidde tot de bijnaam “limey” voor Britse zeelieden.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!