Kurkuma

Kurkuma, ook bekend als Haldi, is een felgele specerij afkomstig van de wortel van de Curcuma longa plant. Het heeft een aardse smaak en wordt vaak gebruikt als kleur- en smaakstof in de Indiase keuken, maar heeft ook diverse gezondheidsvoordelen.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Kurkuma wordt voornamelijk verbouwd in warme en vochtige klimaten, zoals die van India. De wortels worden geoogst, gekookt en gedroogd, waarna ze tot een fijn poeder worden gemalen.

Voedingswaarden

Kurkuma bevat een actief bestanddeel genaamd curcumine, dat krachtige antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Het wordt vaak geassocieerd met positieve effecten op de gezondheid.

Gebruik

Kurkuma wordt veel gebruikt in curry’s, rijstgerechten en soepen, en geeft een intense gele kleur aan gerechten. Het wordt ook gebruikt als natuurlijke kleurstof en smaakmaker in thee en drankjes.

Wist je dat…

Kurkuma wordt al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde gebruikt vanwege zijn mogelijke gezondheidsvoordelen, variërend van ontstekingsremming tot verbeterde spijsvertering.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!