Kousenband

Kousenband, ook bekend als yardlong beans, is een langwerpige en knapperige peulvrucht die veel voorkomt in de Indiase keuken. De groente heeft een subtiele smaak en wordt vaak gebruikt als smaakmaker in diverse gerechten.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Kousenband gedijt goed in warme en vochtige klimaten. Het groeit snel en wordt vaak geteeld als klimplant, waarbij de peulen boven de grond worden gevormd.

Voedingswaarden

Kousenband is een goede bron van voedingsstoffen zoals vitamine C, vezels en mineralen zoals kalium en ijzer. Het heeft een laag caloriegehalte en draagt bij aan een gezonde voeding.

Gebruik

Kousenband wordt vaak gebruikt in curry’s, roerbakgerechten en salades. De peulen zijn knapperig en kunnen zowel rauw als gekookt gegeten worden.

Wist je dat…

Omdat de peulen van kousenband zo lang zijn, worden ze soms “yardlong beans” genoemd. In sommige culturen worden ze ook als geluksbrenger gezien en gebruikt in traditionele rituelen.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!