Knoflook

Knoflook is een veelgebruikte bolvormige plant met witte, paarse of roze schillen en verdeelde teentjes. Het heeft een scherpe smaak en wordt zowel vers als in poedervorm gewaardeerd vanwege zijn unieke aroma en smaakversterkende eigenschappen.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Knoflook wordt verbouwd uit bolletjes die in de herfst of het voorjaar worden geplant. Het gedijt goed in goed doorlatende grond en heeft een koudere periode nodig om te groeien.

Voedingswaarden

Knoflook bevat allicine, een bioactieve stof die gezondheidsvoordelen biedt, zoals het ondersteunen van het immuunsysteem en het bevorderen van de hartgezondheid. Het is ook rijk aan vitamines zoals vitamine C en B6.

Gebruik

Knoflook is een smaakmaker in diverse keukens wereldwijd. Het wordt vaak gebruikt in sauzen, soepen, stoofschotels, pasta’s en marinades.

Wist je dat…

Naast culinaire toepassingen wordt knoflook al eeuwenlang gebruikt in verschillende culturen voor zijn vermeende medicinale eigenschappen, variërend van antibacteriële tot afweer tegen boze geesten in de folklore.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!