Karela

De Karela, ook wel bekend als de Indiase Bittermeloen, is een groene, gerimpelde vrucht met een kenmerkende bittere smaak. Hoewel het aanvankelijk intens bitter kan zijn, wordt het veel gewaardeerd vanwege zijn gezondheidsvoordelen en culinaire toepassingen.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Karela wordt geteeld in warme klimaten en gedijt goed in vochtige omstandigheden. Het groeit als een wijnstok en heeft voldoende zonlicht en goed doorlatende grond nodig.

Voedingswaarden

Deze vrucht is rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine A, vezels en antioxidanten. Ondanks de bittere smaak biedt het diverse gezondheidsvoordelen.

Gebruik

Karela wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken, met name in curry’s, roerbakgerechten en soepen. Het wordt vaak gevuld met kruidige vullingen om de bitterheid te verminderen.

Wist je dat…

Hoewel de bittere smaak voor sommigen een verworven smaak is, wordt karela vaak geconsumeerd vanwege de veronderstelde gezondheidsbevorderende eigenschappen, zoals het helpen reguleren van de bloedsuikerspiegel.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!