Kand

Kand, ook wel bekend als de Indiase paarse yam, is een knolgewas met een dieppaarse huid en wit vruchtvlees. Deze veelzijdige en voedzame knol wordt vaak gebruikt in de Indiase keuken en biedt een scala aan culinaire mogelijkheden.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Kand wordt geteeld in verschillende delen van India, voornamelijk in tropische en subtropische klimaten. Het groeit goed in goed doorlatende bodems en heeft een matige waterbehoefte.

Voedingswaarden

Kand is een goede bron van complexe koolhydraten, vezels en essentiële voedingsstoffen zoals vitamine C, B-vitaminen en mineralen. Het draagt bij aan een gezonde spijsvertering en energieniveau.

Gebruik

Kand wordt gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten, waaronder curries, stoofschotels, snacks en zoete bereidingen zoals halwa (zoete pudding).

Wist je dat…

Kand heeft van nature een zoete smaak en wordt soms gebruikt als alternatief voor zoetstoffen in bepaalde traditionele gerechten. Het is een geliefde keuze in de Indiase festivalkeuken en wordt vaak bereid tijdens speciale gelegenheden.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!