Kaffir Limoenblad (Bevroren)

Bevroren kaffir limoenbladeren zijn de ingevroren bladeren van de kaffir limoenboom, een citrusboom die voornamelijk groeit in Zuidoost-Azië. Deze bladeren hebben een kenmerkend citrusaroma en worden veel gebruikt in de Aziatische keuken vanwege hun aromatische smaak.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

De kaffir limoenboom gedijt goed in tropische klimaten en wordt gekweekt in landen zoals Thailand, Indonesië en Maleisië. De bladeren worden geoogst en kunnen worden ingevroren om hun versheid en smaak te behouden.

Voedingswaarden

Kaffir limoenbladeren bevatten essentiële oliën die verantwoordelijk zijn voor hun karakteristieke geur en smaak. Hoewel ze meestal als smaakmaker worden gebruikt, kunnen ze ook enkele gezondheidsvoordelen bieden.

Gebruik

De bevroren bladeren worden vaak toegevoegd aan soepen, curry’s, stoofschotels en sauzen om een verfrissend citrusaroma en smaak te geven. Ze worden meestal niet opgegeten, maar verwijderd uit het gerecht voor het serveren.

Wist je dat…

Naast hun culinaire toepassingen worden kaffir limoenbladeren ook gebruikt in traditionele geneeskunde vanwege hun vermeende geneeskrachtige eigenschappen, zoals het verlichten van verkoudheid en maagproblemen.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!