Kaempfer

Kaempfer, ook wel bekend als finger root of Chinese gember, is een wortelgewas dat veel wordt gebruikt in de Aziatische keuken vanwege zijn unieke smaak en aroma. Het heeft een lange, dunne vorm en een roodachtige huid.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Kaempfer wordt verbouwd in tropische en subtropische regio’s en gedijt goed in vochtige omstandigheden. De plant groeit ondergronds en ontwikkelt zijn karakteristieke vorm.

Voedingswaarden

Deze wortel bevat voedingsstoffen zoals vitamine C, antioxidanten en essentiële oliën, die bijdragen aan zijn gezondheidsvoordelen.

Gebruik

Kaempfer wordt vaak gebruikt als smaakmaker in soepen, curry’s en stoofschotels. Het voegt een subtiele kruidigheid toe aan gerechten.

Wist je dat…

Naast culinaire toepassingen wordt Kaempfer ook gewaardeerd vanwege zijn mogelijke medicinale eigenschappen, zoals ontstekingsremmende en spijsverteringsbevorderende effecten. Het wordt ook gebruikt in traditionele geneeskunde in sommige Aziatische landen.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!