Jonge Kokosnoot

De jonge kokosnoot is de onrijpe vrucht van de kokospalm. Het heeft een verfrissende en hydraterende kokoswater binnenin en een zachte, geleiachtige kern die bekend staat als kokosvlees. Deze exotische vrucht wordt wereldwijd gewaardeerd om zijn smaak en voedingswaarde.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

De jonge kokosnooit groeit aan kokospalmen in tropische en subtropische regio’s. Ze worden geoogst wanneer ze nog groen en onrijp zijn.

Voedingswaarden

Het kokoswater in een jonge kokosnoot zit boordevol elektrolyten en is een natuurlijke dorstlesser. Het kokosvlees is rijk aan vezels en gezonde vetten.

Gebruik

Het kokoswater wordt vaak direct uit de vrucht gedronken, terwijl het kokosvlees kan worden gegeten of gebruikt in smoothies, desserts en gerechten.

Wist je dat…

Jonge kokosnoten worden soms ook “nature’s sports drink” genoemd vanwege hun hydraterende eigenschappen en voedingswaarde, waardoor ze ideaal zijn voor herstel na fysieke inspanning.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!