Jalapeno Peper Groen

De groene jalapeno peper is een middelgrote, cilindrische peper met een karakteristieke heldergroene kleur en milde tot matige pittigheid. Deze peper voegt smaak en pit toe aan diverse gerechten en wordt wereldwijd gewaardeerd om zijn veelzijdigheid.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Jalapeno pepers gedijen goed in warme klimaten en worden vaak gekweekt in landen als Mexico, de Verenigde Staten en Nederland. Ze vereisen goed doorlatende grond en veel zonlicht.

Voedingswaarden

Jalapeno pepers zijn een goede bron van vitamine C en bevatten ook vitamine A, B6 en foliumzuur. Ze zijn laag in calorieën en bevatten capsaïcine, wat verantwoordelijk is voor hun pittigheid.

Gebruik

Deze pepers worden gebruikt om smaak en pit toe te voegen aan diverse gerechten, zoals salsa’s, guacamole, taco’s en stoofschotels. Ze worden ook vaak ingelegd of geroosterd.

Wist je dat…

De pittigheid van jalapeno pepers kan variëren afhankelijk van factoren zoals rijpheid en groeicondities. De schaal van Scoville wordt gebruikt om de pittigheid te meten; groene jalapeno pepers hebben doorgaans een pittigheid tussen 2500 en 8000 Scoville-eenheden.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!