Jackfruit Rauw

De rauwe Jackfruit, bekend als “Kathal” in India, is een grote en stekelige vrucht afkomstig van de jackfruitboom. Het wordt vaak gebruikt als vleesvervanger vanwege zijn vlezige textuur en neutrale smaak, vooral in vegetarische en veganistische gerechten.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Rauwe Jackfruit groeit in tropische gebieden van India en andere delen van Zuidoost-Azië. De vrucht wordt geoogst voordat hij rijp is, wanneer de textuur stevig is en het zetmeelgehalte hoger is.

Voedingswaarden

Rauwe Jackfruit is rijk aan vezels, vitamines (zoals vitamine C en B-complex), en mineralen zoals kalium en magnesium. Het bevat ook een redelijke hoeveelheid eiwitten.

Gebruik

Rauwe Jackfruit wordt vaak gebruikt om smaakvolle curry’s, stoofschotels, biryanis en fritters te maken. Het wordt ook gebruikt als vulling voor samosa’s en broodjes.

Wist je dat…

De vezelrijke textuur van de Rauwe Jackfruit maakt het populair als plantaardige vervanger voor vlees in gerechten zoals “Kathal Biryani” en “Kathal Curry,” waardoor het een geweldige optie is voor vegetariërs en veganisten.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!