Haricot Verts

Haricots verts, ook wel bekend als Franse boontjes, zijn slanke, langwerpige groene peulen die bekend staan om hun delicate textuur en milde smaak. Ze behoren tot de familie van sperziebonen en worden vaak gebruikt in diverse culinaire bereidingen.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Haricots verts worden vaak in de zomermaanden geteeld en groeien aan lage struikachtige planten. Ze vereisen goed doorlatende grond en voldoende zonlicht.

Voedingswaarden

Deze boontjes zijn rijk aan voedingsstoffen zoals vezels, vitamine C, vitamine A en kalium, en dragen bij aan een gezonde spijsvertering en immuunsysteem.

Gebruik

Haricots verts worden vaak kort gekookt of gestoomd en worden gebruikt in salades, roerbakgerechten, gratins en bijgerechten.

Wist je dat…

De naam “haricots verts” is afkomstig uit het Frans en betekent letterlijk “groene bonen”. Ze zijn geliefd om hun knapperige textuur en worden vaak als elegante groente geserveerd in gastronomische maaltijden.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!