Habanero Rood

De rode habanero is een zeer pittige chili peper met een felrode kleur en een karakteristieke gerimpelde textuur. Deze peper staat bekend om zijn intense hitte en fruitige smaak, die een scherp contrast vormt met zijn levendige uiterlijk.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Rode habanero’s gedijen goed in warme, tropische klimaten en worden vaak gekweekt in landen zoals Mexico, het Caribisch gebied en sommige delen van Afrika en Azië.

Voedingswaarden

Naast het bieden van een flinke dosis capsaïcine (de stof die verantwoordelijk is voor de hitte), bevatten rode habanero’s ook vitamine C en antioxidanten.

Gebruik

De pittige smaak van rode habanero’s voegt een intense kick toe aan sauzen, marinades, curry’s en andere gerechten. Het wordt vaak gebruikt om extra warmte en smaak te geven aan gerechten.

Wist je dat…

De habanero stond ooit bekend als de heetste peper ter wereld volgens het Guinness World Records. In de loop der jaren is deze titel later overgenomen door andere pepers. Desondanks blijft de habanero een van de heetste en meest gewaardeerde pepers.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!