Rawit Groen

De groene rawit peper, ook wel bekend als de bird eye chili, is een kleine en zeer pittige peper die veel wordt gebruikt in diverse keukens over de hele wereld. Het betreft hier de onrijpe variant van de rawitpeper met een helder en scherp aroma.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Deze peper wordt verbouwd in warme klimaten en gedijt goed in landen in Afrika en Zuidoost-Azië. De peper groeit aan kleine struikachtige planten en vereist goed gedraineerde grond.

Voedingswaarden

Ondanks hun kleine formaat zijn rawit pepers rijk aan capsaïcine, wat hun scherpe smaak en pittigheid veroorzaakt. Ze bevatten ook vitamine C en andere antioxidanten.

Gebruik

De rawit peper wordt vaak gebruikt om gerechten een pittige kick te geven. Hij wordt toegevoegd aan curry’s, roerbakgerechten, sauzen en soepen.

Wist je dat…

Rawit pepers zijn enkele van de kleinste pepers ter wereld, maar ze zijn berucht om hun intense pittigheid, die varieert van 50.000 tot 100.000 Scoville-warmte-eenheden.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!