Groene Bakbanaan

De groene bakbanaan is de onrijpe variant van de banaan. Het heeft een dikke, groene schil en een stevige, zetmeelrijke textuur, waardoor het ideaal is voor koken en bakken. De groene bakbanaan heeft een neutrale smaak en neemt gemakkelijk andere smaken op.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Bakbananen worden geteeld in tropische en subtropische regio’s, zoals in veel landen in Midden- en Zuid-Amerika. De planten hebben veel zonlicht en regelmatig water nodig om te groeien.

Voedingswaarden

Deze bakbananen zijn rijk aan zetmeel, vezels en kalium. Ze bevatten ook vitamine C en B-vitaminen.

Gebruik

Groene bakbananen worden vaak gekookt, gebakken of gefrituurd. Ze worden gebruikt in hartige gerechten zoals chips en bakbanaanfriet.

Wist je dat…

Groene bakbananen zijn rijk aan zetmeel en bevatten resistent zetmeel. Resistent zetmeel gedraagt zich anders dan gewoon zetmeel in het spijsverteringsproces. Het dient als voeding voor gunstige darmbacteriën, wat gunstig kan zijn voor de darmgezondheid. Dit maakt groene bakbananen niet alleen een smakelijk ingrediënt, maar ook een voedzame keuze met potentieel positieve gezondheidsvoordelen.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!