Gember

Gember is een knolgewas met een karakteristieke pittige smaak en aroma. Het heeft een ruwe, beigebruine schil en geelachtig vruchtvlees dat zowel vers als gedroogd wordt gebruikt voor culinaire en medicinale doeleinden.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Gember gedijt goed in tropische en subtropische klimaten. Het wordt ondergronds gekweekt en na ongeveer 8-10 maanden geoogst. De plant heeft warmte en vochtigheid nodig om te groeien.

Voedingswaarden

Gember is een bron van voedingsstoffen zoals vitamine C, kalium en antioxidanten. Het staat ook bekend om zijn ontstekingsremmende en spijsverteringsbevorderende eigenschappen.

Gebruik

Gember wordt veel gebruikt in Aziatische, Indiase en Midden-Oosterse keukens. Het wordt versnipperd, gehakt, geraspt of tot poeder vermalen en toegevoegd aan soepen, curry’s, roerbakgerechten, thee en gebak.

Wist je dat…

In sommige culturen wordt gember traditioneel gebruikt als een natuurlijke remedie tegen misselijkheid en braken, inclusief reisziekte en ochtendmisselijkheid bij zwangere vrouwen.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!