Gele Bakbanaan

De gele bakbanaan is de rijpe variant van de bakbanaan en heeft een gele schil wanneer rijp. De gele bakbanaan wordt zachter en krijgt een zoetere smaak naarmate ze rijpen.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Bakbananen worden geteeld in tropische en subtropische gebieden, zoals delen van Midden- en Zuid-Amerika. De planten hebben zonlicht en regelmatig water nodig om te groeien.

Voedingswaarden

Deze bakbananen zijn een goede bron van zetmeel, vezels en vitamine A en C. Ze bevatten ook mineralen zoals kalium.

Gebruik

Gele bakbananen worden vaak rauw gegeten als zoetere traktatie, maar worden ook gepureerd in desserts als bananenbrood. Ook kan de gele bakbanaan worden gebakken, waarna het een karamelachtige zoete smaak krijgt.

Wist je dat…

Gele bakbananen zijn zoet van nature, en hun zoetheid wordt vaak gebruikt als een natuurlijke vervanger voor suiker in sommige recepten. Dit maakt ze een gezonde toevoeging aan smoothies, gebak en andere gerechten zonder de behoefte aan extra suiker.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!