Gedroogde Chili Pepers Rood

Gedroogde rode chili pepers zijn pittige specerijen die veel worden gebruikt in verschillende keukens over de hele wereld. Deze pepers worden geoogst wanneer ze rijp zijn en vervolgens gedroogd om hun smaak te concentreren en houdbaarheid te verlengen. Ze hebben een levendige rode kleur en variëren in scherpte, afhankelijk van de pepersoort.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

De pepers worden geteeld in verschillende landen en klimaten, waaronder India, Mexico en Thailand. Ze gedijen goed in warme omstandigheden en kunnen zowel in tuinen als op commerciële schaal worden verbouwd.

Voedingswaarden

Gedroogde rode chili pepers bevatten capsaïcine, wat verantwoordelijk is voor hun scherpte en verschillende gezondheidsvoordelen kan bieden, zoals een boost voor de stofwisseling en pijnverlichting.

Gebruik

Ze worden veel gebruikt om warmte en smaak aan gerechten toe te voegen, zoals curry’s, stoofschotels, sauzen en marinades. Ze kunnen in hun geheel worden toegevoegd of worden gemalen tot chilipoeder.

Wist je dat…

Gedroogde rode chili pepers worden soms ook gebruikt als decoratieve elementen, zoals in keukenslingers, vanwege hun opvallende kleur en vorm.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!