Fleskalebas

De fleskalebas, ook wel lauki genoemd, is een langwerpige, lichtgroene groente die veel wordt gebruikt in de Indiase keuken. Het vruchtvlees heeft een zachte textuur en milde smaak, en wordt vaak verwerkt in diverse gerechten.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

De fleskalebas wordt geteeld in verschillende klimaten en bodemsoorten, en gedijt goed in warme omstandigheden. De plant produceert grote, sappige vruchten die geoogst worden wanneer ze nog jong en mals zijn.

Voedingswaarden

De fleskalebas is rijk aan voedingsstoffen, zoals vitamine C, B-vitaminen en mineralen zoals calcium en ijzer. Het is caloriearm en bevat veel water, waardoor het een populaire keuze is voor gezonde diëten.

Gebruik

De fleskalebas wordt gebruikt in diverse Indiase gerechten, zoals curry’s, soepen, stoofschotels en zelfs desserts. Het heeft de eigenschap om de smaken van kruiden en specerijen goed op te nemen.

Wist je dat…

De fleskalebas heeft van oudsher een belangrijke plaats in de Indiase volksgeneeskunde vanwege de vermeende gezondheidsvoordelen, zoals het bevorderen van de spijsvertering en het hydrateren van het lichaam.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!