Fenegriekblad

Fenegriekbladeren, ook wel bekend als methi bladeren, zijn kleine groene bladeren afkomstig van de fenegriekplant. Ze hebben een licht bittere smaak en worden veel gebruikt in de Indiase en Midden-Oosterse keuken om smaak en voedingswaarde toe te voegen aan gerechten.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Fenegriekplanten gedijen goed in gematigde klimaten en worden gekweekt voor hun zaden en bladeren. De bladeren worden geoogst wanneer ze jong en mals zijn.

Voedingswaarden

Fenegriekbladeren zijn rijk aan voedingsstoffen, waaronder vezels, ijzer, calcium en vitamine A en C. Ze staan bekend om hun potentiële gezondheidsvoordelen, zoals het ondersteunen van de spijsvertering en het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

Gebruik

Fenegriekbladeren worden gebruikt in curry’s, bijgerechten, salades en flatbreads zoals methi paratha. Ze voegen een unieke smaak en aroma toe aan diverse gerechten.

Wist je dat…

Naast culinaire toepassingen worden fenegriekbladeren ook gebruikt in traditionele geneeskunde vanwege hun medicinale eigenschappen, waaronder ontstekingsremmende en antioxidante eigenschappen.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!