Photography by Exotic Roots

Exotic Roots viert 1-jarig bestaan en bezoekt telers in Kenia voor eigen productie

Exotic Roots heeft begin oktober haar 1-jarig bestaan gevierd met partners en klanten in het nieuwe pand in Nieuwerkerk aan den IJssel. Onder het genot van champagne en lekkere hapjes werd er geproost op deze mijlpaal.

Het jonge bedrijf groeit snel en is bezig met de volgende (buitenlandse) stappen. Bij één van de projecten liggen de roots in Kenia. Hier zijn zij onlangs geweest om telers te bezoeken, producten en processen te bekijken en de mogelijkheden te bespreken voor eigen teelt van rode rawit, die vanaf eind november jaarrond geoogst zal worden. In samenwerking met Jami Trading gaat Exotic Roots jaarrond rode rawit leveren, voor zowel de retail als groothandel. De twee bedrijven bundelen hun krachten om dit tot een succes te maken.

Tim Struckman: “Jami Trading is expert op het gebied van teelt en logistiek in Kenia; door de samenwerking met Exotic Roots, dat veel pepers verkoopt, verwachten we een groot deel van de markt te kunnen leveren met scherp geprijsde, verse en gecertificeerde pepers. We zien veel kansen in de markt op het gebied van pepers.”

De eerste zending wordt in week 47 verwacht. Naast rode rawit is Exotic Roots ook gespecialiseerd in levering van zowel rijpe, als onrijpe jackfruit en andere exoten vanuit o.a. India, Mexico, de Dominicaanse Republiek en Spanje.

Voor meer informatie:
Tim Struckman
Exotic Roots
Steenbakkerij 74
2913LJ Nieuwerkerk a/d IJssel
+31 (0)6 20 150 148
Tim@exoticroots.nl
www.exoticroots.nl

Publicatiedatum: vr 22 okt 2021

© AGF.nl

Meer informatie over onze producten?