Eddo

De eddo, ook bekend als taro, is een knolgewas afkomstig uit Costa Rica. Met een ruwe bruine schil en wit vruchtvlees heeft het een nootachtige smaak en kan het zowel gekookt als gebakken worden gegeten.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Eddo’s worden geteeld in tropische klimaten, zoals dat van Costa Rica. De planten gedijen goed in vochtige grond en warme omstandigheden.

Voedingswaarden

Eddo’s zijn een bron van zetmeel, vezels en vitamine B6. Ze bevatten ook mineralen zoals kalium en magnesium.

Gebruik

Eddo’s kunnen worden gekookt, gebakken, gestoomd of gepureerd. Ze worden vaak gebruikt in stoofschotels, soepen en bijgerechten.

Wist je dat…

In sommige culturen wordt eddo beschouwd als een traditionele voedselbron en wordt het al eeuwenlang geteeld en geconsumeerd. De plant heeft ook enige symbolische betekenis in verschillende culturen en wordt soms gebruikt bij rituelen en ceremonies.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!