Curryblad

Currybladeren zijn aromatische bladeren afkomstig van de curryboom, die veel gebruikt worden in de Zuid-Aziatische keuken. Ze hebben een kenmerkend aroma en voegen diepte toe aan gerechten.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

De curryboom gedijt goed in warme klimaten en wordt vaak gekweekt in landen als India en Sri Lanka. De bladeren worden geoogst van volwassen bomen en kunnen vers of gedroogd worden gebruikt.

Voedingswaarden

Currybladeren zijn rijk aan voedingsstoffen zoals antioxidanten, vitamine A, vitamine C en ijzer. Ze dragen bij aan een gezonde spijsvertering en kunnen ook gunstig zijn voor de huid.

Gebruik

Currybladeren worden vaak gebruikt als smaakmaker in curry’s, soepen, stoofschotels en rijstgerechten. Ze worden aan het begin van het kookproces toegevoegd om smaak vrij te geven.

Wist je dat…

Currybladeren worden niet alleen gewaardeerd om hun smaak, maar ook om hun medicinale eigenschappen in traditionele geneeskunde, zoals het helpen verlichten van maagklachten en diabetes.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!