Citroengras

Citroengras, ook wel bekend als sereh, is een aromatische en citrusachtige grassoort die veel gebruikt wordt in de Aziatische keuken vanwege zijn verfrissende smaak en geur. De lange bladeren hebben een bleke groene kleur en worden vaak gebruikt om smaak toe te voegen aan gerechten.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Citroengras gedijt goed in warme en vochtige klimaten. Het wordt gekweekt in tropische regio’s en gedijt goed in goed doorlatende grond.

Voedingswaarden

Citroengras bevat vitamine C, vitamine A en antioxidanten. Het staat bekend om zijn mogelijk ontstekingsremmende eigenschappen.

Gebruik

Citroengras wordt vaak gebruikt om smaak toe te voegen aan soepen, curry’s, stoofschotels en sauzen. Het kan ook worden gebruikt om thee en infusies te maken.

Wist je dat…

Naast culinaire toepassingen wordt citroengras ook gebruikt in aromatherapie vanwege zijn kalmerende en verfrissende geur. Het wordt ook wel gebruikt in medicinale preparaten in sommige culturen vanwege zijn mogelijke gezondheidsvoordelen.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!