Chinese Bieslook

Chinese bieslook, ook wel bekend als knoflookbieslook, is een aromatische en veelzijdige kruidensoort die veel wordt gebruikt in de Aziatische keuken, waaronder in Thailand.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Chinese bieslook wordt in Thailand vaak geteeld in tuinen en velden. Het groeit goed in vochtige, goed doorlatende grond en zonnige of halfschaduwrijke omstandigheden.

Voedingswaarden

Chinese bieslook is een bron van vitamines en mineralen, en het bevat ook allicine, dezelfde stof die knoflook zijn karakteristieke smaak en geur geeft.

Gebruik

De smaak van Chinese bieslook is vergelijkbaar met die van knoflook en ui, maar subtieler. Het wordt vaak gebruikt om gerechten op smaak te brengen, zoals roerbakgerechten, soepen, noedels en dumplings.

Wist je dat…

Naast culinaire toepassingen heeft Chinese bieslook ook enkele traditionele geneeskundige toepassingen, waarbij het wordt gewaardeerd om zijn mogelijke gezondheidsvoordelen, zoals het ondersteunen van de spijsvertering en het immuunsysteem.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!