Cactusvijgen

Cactusvijgen zijn exotische vruchten afkomstig van cactussen. Ze hebben een ovale vorm en zijn bedekt met stekels. Het vruchtvlees is sappig en zoet, variërend in kleur van geel tot rood, en biedt een unieke en verfrissende smaak.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

Cactusvijgen worden gekweekt in de warme klimaten van Colombia, vaak op cactussen met platte stengels. Ze vereisen weinig water en gedijen goed in droge omstandigheden.

Voedingswaarden

Deze vruchten zijn een goede bron van voedingsvezels, vitamine C en antioxidanten. Ze bevatten ook mineralen zoals calcium en magnesium.

Gebruik

Cactusvijgen worden vers gegeten na het verwijderen van de stekels en schil. Ze worden ook verwerkt in sappen, smoothies, desserts en salades.

Wist je dat…

Cactusvijgen worden soms “prickly pears” genoemd. Naast hun culinaire gebruik worden ze in sommige culturen traditioneel gebruikt voor hun potentiële gezondheidsvoordelen, zoals het ondersteunen van de spijsvertering en het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!