Bombay Ui

De grote Indiase Bombay ui is een opvallende ui-variëteit afkomstig uit India. Deze ui heeft een diep paarse schil en een pittige smaak die het onderscheidt van andere uiensoorten.

Teelt >

Voedingswaarden >

Gebruik >

Wist je dat… >

Teelt

De Bombay ui wordt geteeld in verschillende regio’s van India en gedijt goed in warme klimaten. Het groeit meestal in de herfst en winter.

Voedingswaarden

De Bombay ui is rijk aan antioxidanten, vitamine C en voedingsvezels. Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen.

Gebruik

Deze ui wordt vaak gebruikt in Indiase gerechten om smaak en kleur toe te voegen aan curries, stoofschotels en bijgerechten.

Wist je dat…

De diep paarse kleur van de Bombay ui is te danken aan anthocyanen, de natuurlijke plantaardige pigmenten die ook in blauwe bessen voorkomen.

Haal Exotic Roots gemakkelijk in huis

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Plaats je order en je exotische bestelling komt naar de gewenste bestemming!